It is currently Sat 16 Dec 2017 6:51 pm

All times are UTC


Forum rules


Please click here to view the forum rules



Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Technical Issue
PostPosted: Sat 25 Nov 2017 3:28 am 
Offline

Joined: Sun 12 Nov 2017 2:55 pm
Posts: 6
I don't know if this is the right place for this (I couldn't find anywhere else), but (as you can see) when I try to link to http://www.teanglann.ie/en/fgb/mór, the ó throws off the linking function; you can link to http://www.teanglann.ie/en/fgb/mor.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Technical Issue
PostPosted: Sat 25 Nov 2017 10:36 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon 16 Nov 2015 1:36 pm
Posts: 83
Location: Brussels
Esszet wrote:
I don't know if this is the right place for this (I couldn't find anywhere else), but (as you can see) when I try to link to http://www.teanglann.ie/en/fgb/mór, the ó throws off the linking function; you can link to http://www.teanglann.ie/en/fgb/mor.


Sounds like an easy problem, so I read a dozen webpages... I don't see anyway to make this work.

_________________
Pages I made:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Technical Issue
PostPosted: Sat 25 Nov 2017 1:42 pm 
Offline

Joined: Sun 12 Nov 2017 2:55 pm
Posts: 6
Shit, really? Should I try going to phpBB instead?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Technical Issue
PostPosted: Sat 25 Nov 2017 2:15 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon 16 Nov 2015 1:36 pm
Posts: 83
Location: Brussels
Esszet wrote:
Shit, really? Should I try going to phpBB instead?

Others already have. I read a few bug reports, but they'd been marked as duplicates of a different bug about accents in domain names, and someone found a workaround for that bug so they all got marked as resolved. I gave up after a few minutes, so I don't know the full story. I just know that other people have been asking the same question (especially in French and German), and finding no solution.

https://www.google.be/search?q="phpbb"+url+accent

_________________
Pages I made:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Technical Issue
PostPosted: Mon 27 Nov 2017 9:17 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat 07 Feb 2015 11:24 am
Posts: 462
Location: Baile Mhic Ghoilla Eoin, VA
[url=http://www.teanglann.ie/en/fgb/mór]does this work[/url]

edit:
looks like it didn't

_________________
ЯГОН ТОҶИК НЕСТ ИНҶО???


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Technical Issue
PostPosted: Fri 01 Dec 2017 3:13 pm 
Offline

Joined: Fri 08 Jan 2016 11:37 pm
Posts: 38
Well, it can only work with url tag and escaped url, like this:

[url=http://www.teanglann.ie/en/fgb/m%C3%B3r]http://www.teanglann.ie/en/fgb/mór[/url]


http://www.teanglann.ie/en/fgb/mór

That’s because phpBB cannot handle non-ASCII characters in URIs, but it can handle percent-encoded characters. That’s, btw, also what browsers typically do – before sending request to website server, they first encode the link eliminating the non-ASCII (non-English) characters.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], lodoran, Redwolf and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group